onsdag 26 maj 2010

Vem får mest - Ahmad eller Johan?

Vem får mest dvs hårdast straff - Ahmad Akileh, som med stor sannolikhet orsakade den 78-åriga Landskronakvinnans död och som helt klart misshandlade hennes 73-årige make eller Johan af Donner som försnillade Röda Korset och Cancerfonden på 7,7 miljoner kronor?

Se även här

Domen mot af Donner offentliggjordes idag SvD DN AB EX HD:

Johan af Donner fälldes för grovt bedrägeri, men också för trolöshet mot huvudman och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Fem års fängelse blev det för af Donner och 16 miljoner i skadestånd.

Om man tittar på de båda fallen som egentligen är väldigt olika finner man dock en likhet utöver att båda förövarna har Leif Silbersky som försvarare. För båda brotten gäller upp till två års fängelse eller böter om brottet anses ringa. Om brottet anses grovt skall fängelsestraffet bli mellan sex månader och sex år.

I Ahmad Akilehs fall handlar det nog om vållande till annans död, som i svensk rätt innebär att man av oaktsamhet varit orsak till en annan persons död. Enligt 3 kap. 7 § brottsbalken döms man till upp till två års fängelse för brottet eller till böter om brottet anses ringa. Om brottet anses grovt skall fängelsestraffet bli mellan sex månader och sex år. Åklagaren Göran Olsson sa i sin slutplädering att det måste bli ”ett längre fängelsestraff” för Ahmad Akileh, utan att vilja precisera det närmare.

Kommer Ahmad Akileh undan med mindre än af Donner? I så fall var 78-åriga Ingrids liv värt mindre än 7 miljoner kronor. Utan att någon alls ska tolka det som ett hot undrar jag då - vad är Ahmads liv värt? Och hur stort blir skadeståndet?


Uppdateringar:

Af Donner överklagar?

Bengt Westerberg är nöjd


En tanke slår mig....fem års fängelse plus näringsförbud i sju år samt 16 miljoner i skadestånd. Johan af Donner får, om detta även blir hovrättens dom, först sitta ett tag på Kumla och sen förmodligen flyttas till Kolmården. Inte såå trevligt - inte Kumla i a f. Men han får sitta av 40 månader innan det blir tal om att släppas ut. Han är då drygt 60 och har näringsförbud samt en stor skuld. Vem kommer att vilja anställa honom då? Ingen avundsvärd sits. Han är ganska rökt, för resten av livet.


Sydsvenskan skriver här8 kommentarer:

Lakedaemon sa...

Inte en chans att Ahmad får >5år, det är förebehållet WASPs.

Anonym sa...

Han är invandrare och med ett helt annat temprament som inte går att hejda. Han styrs av djävulska impulser och inte med sunt tänkande.
Likaså är det med utlänningen i Kristianstad som nästan skar ihjäl sin flickvän genom att skära isönder hela ansiktet och i hela underlivet för att hon gjorde slut med en ytterligar impulstyrning. Hade inte polisen kommit och gjort kontgjord livsuppehållande hjälp så hade hon dött. Men nu skall advokaten Leif S även in här o profilera sig och utkräva pengar på skattebetalarnas bekostnad. Och misskreditera den sönderskurna kvinnan och få även detta till förmildrande orsak, han är ju utlänning och kan inte bemästra sitt humör som "förmildrande orsak"

Robin Shadowes sa...

Dom är musslor båda så dom kommer därför undan med den s k "blatte-rabatten" som det brukar kallas. Folkförrädarna värderar Akilehs liv så mycket högre än Ingers eller Emmas.

ddayperspective sa...

Jag ÄR svensk. Har fyra barn. Farfar, snart morfar. Nyss pensionär. Råkar jag inte ut för något oväntat och lever fortsatt sunt, skulle jag ha åtskilliga år kvar att leva, MEN glädjen över ett friare liv efter jobb nära politiken i ett tufft yrke inom offentligheten under 47 år vill inte infinna sig. Varför?

Jo anledningen är att jag sedan ett par år tillbaks ser att våra "folkvalda" förrått Sverige och svenskarna och skapat ett framtidsscenario som med största sannolikhet gör att mina barn och barnbarn kommer gå en hemsk framtid till mötes i ett genomislamiserat samhälle där vår parlamentariska lagstiftning och demokrati ersatts av sharialagstiftning, koranen och imamer i varje gathörn.

FÖR GUDS SKULL MÄNNISKA, RÖSTA IN SVERIGEDEMOKRATERNA I RIKSDAGEN FÖR ÅTMINSTONE EN CHANS ATT KUNNA HINDRA ATT SVERIGE FÖRSVINNER!!!

Blogo sa...

@ddayperspective

Jag känner igen mig i stora delar av du uttrycker. Det är svårt att känna igen sig i vissa delar av vårt land och det känns som att det gått väldigt fort.

Visserligen bedömde jag för många år sedan Södertälje vara en förlorad stad när alla "Assyrier" slog sig ner där, men det var ju ingenting mot vad som skulle komma sen. Och allt detta har skett utan en öppen faktabaserad debatt. Tragiskt.

Anonym sa...

Tack för en bra blogg som jag upptäckte via Nils Dackes blogg. Ja, det blir intressant att se hur straffet faller för Akileh. Som någon skriver, det blir nog blatterabatt.

Apropå hur Sverige har förändrats så gäller följande:

Kolonisering är den mest passande termen för vad som nu sker i Sverige:
1. Ursprungsinnevånarna tvingas finansiera bosättningarna
2. Ursprungsinnevånarna straffas om de kritiserar kolonialisterna
3. Propaganda förklarar för ursprungsinnevånarna att deras egen kultur är värdelös och att deras nya herrefolk har en mer högstående kultur.
4. De nya herrefolket kan misshandla och våldta ursprungsinnevånarna utan påföljd.

Finns det NÅGOT som talar emot att kalla detta kolonisering?

Anonym sa...

Vet inte var du bor, men såg att Anna-Lena Lodenius talar kl 19 ikväll på Trosa stadsbibliotek om hur Sverigedemokraterna ska bemötas. Bor du i närheten vore det bra om du kunde gå dit och debattera. Skriv gärna om det här på bloggen sen.

Blogo sa...

@cavatus. Tack för beröm. Ang. Trosa ligger det lite för långt från min bostadsort. Annars hade det varit väldigt intressant.