onsdag 28 juli 2010

Dags att genomskåda bluffen?

Ett tusental göteborgare riskerar att inte komma hem från Beirut och Erbil, skriver GP. En "etnisk" resebyrå som heter Flyhome har sålt resor till mellanöstern och har nu, på grund av likviditetsproblem, försatts i konkurs.

Det är säkert många svenskar - och då menar jag ursvenskar - som blir förvånade när de läser att så många rest FRÅN Sverige till Irak. Asylsökande från Irak brukar ju hävda att det är absolut omöjligt för dem att återvända till sitt hemland, att det är livsfarligt, att de kommer att dö etc om de återvänder och att de därför absolut måste få asyl och uppehållstillstånd i Sverige.

Merit Wager har uppmärksammat detta många gånger och bl a skrivit

Det kan inte finnas två parallella verkligheter: en som gör det helt omöjligt för irakier att vistas i Irak och därför måste de få uppehållstillstånd i Sverige, och en som gör att det går utmärkt att resa hem – så utmärkt att det lönar sig att köra hela sju flygningar i veckan till norra Irak från Sverige.

Allvarligt alltså......Kan det vara så enkelt att det är farligt att vara i Irak ända till dess att man fått PUT i Sverige, och därmedföljande livslång försörjning? Sen verkar det vara hur säkert som helst i Irak, och Libanon... och Iran...... och alla andra ställen som är livsfarliga.

Är det dags att genomskåda flyktingbluffarna?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ett tips från Politiskt Inkorrekt: Gör som i Danmark, undersök i vilken utsträckning dessa ”svenskar” uppbär socialbidrag, vilka som är anmälda arbetslösa och uppbär ersättning för detta och i vilken utsträckning det deklarerats valutautförsel i samband med resan.

Anonym sa...

Tyvärr har de för många trumfkort för att kunna genomskådas av sossetanterna på invandrarverket: Minoritet, förtryckt, religion, etc... Då får tanterna en chans att rättfärdiga sina liv genom att vara hjälpsamma på andras bekostnad, totalt blinda för verkligheten.

vinterbadaren sa...

Sverige borde ta världspatent på den undergörande medicinen "PUT".

Löser allt, från "apatiska flyktingbarn" till krig och världskatastrofer.