söndag 4 juli 2010

Baksi ute och cyklar

Kurdo Baksi har skrivit ett (som vanligt) korkat inlägg i SvD om att man borde stoppa ”massavvisningarna” av irakier som nekats uppehållstillstånd i Sverige. Enligt Baksi borde tydligen alla som tycker att dom har skäl att vara i Sverige få vara här – och naturligtvis få pengar från svenska skattebetalare.

Mellan 10.000 och 15.000 nya irakier får PUT varje år. När ett 30-tal skickas tillbaka är det ”massavvisningar”. Om en grupp på 30 personer förtjänar prefixet ”mass-” så undrar man vilket prefix som ska sättas före de 10-tusentals som väller in. ”Massavvisning” tycks det ju heta när det rör sig om 30 personer, så den invandring Sverige har borde med Baksis terminologi bli nånting i stil med mega-enorm-kolossal-jätte-massinvandring. Baksi snackar alltså skit.

Och när han skriver: Grundorsaken till de svenska massavvisningarna av irakierna är en misstolkning av ett avtal mellan den svenska regeringen och Bagdad-regimen som handlar om frivilliga avvisningar/utlämningar av irakiska medborgare som inte beviljats asyl i Sverige, pratar han ännu mer skit.

- Hörru Kurdo, grundorsaken som gör avvisningarna nödvändiga är att irakierna ifråga vägrar acceptera svensk lag, den som säger att när man fått sina asylskäl prövade – och inte fått PUT – då ska man lämna landet. Punkt slut. Lämna landet var det. Den som inte lämnar landet blir - och bör även fortsättningsvis bli - avvisad.

Allvarligt alltså…. Baksi verkar ha problem med att fatta orsak och verkan. Det är kanske det som är ”grundorsaken”.

Inga kommentarer: