tisdag 21 september 2010

Nu hårdnar kampen mot rasismen

Strax före klockan 22 på måndagskvällen attackerades en man på Magnus Ladulåsgatan, skriver SvD. Han blev knivskuren i magen, men klarade sig med lindrigare skador. Mannen slog själv larm och sa till polisen att de som knivskar honom gjorde det för att de trodde att han var Sverigedemokrat.

Innan valet hade de våldsbenägna vänstergrupperna brutit mot flera av demokratins spelregler. Reaktionen i media har hittills varit ganska kallsinnig och t o m statsministern sa:

- Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer.

Uttalandet är egentligen oförlåtligt eftersom det riskerar att legitimera hatstämningar mot Sverigedemokraterna. I ett land som upplevt två ministermord, varav ett på en statsminister, borde det särskilt ligga i statsministerns intresse att inte göra den här sortens uttalanden. Men eftersom det gällde SD verkade alla andra tycka att det var OK. Tänk om statsministern, eller någon annan, till ett våldtäktsoffer hade sagt följande:

- Jag vill gärna påpeka att de som går omkring i urringade toppar och med korta kjolar som visar en massa lår inte ska bli förvånade om sådant händer.

Han hade mördats av press, radio & TV och samtliga politiker mfl. Och det med rätta, eftersom ett sånt uttalande skulle vara oförlåtligt.

Under valvakan fick vi sen se prov på vänsteragitation när Lars Ohly, våldsamt besviken över att ha missat sin och vänsterpartiets förmodligen enda chans att få sitta i regeringen, tog till orda. Men han var väl tvungen att få utlopp för sina i besvikelse grundade aggressioner och började då tala om hur "rasismen" skulle stoppas. Men vad sa antidemokraten Lars Ohly egentligen? Expressen har transkriberat hans tal:

- ........... Nu är det riktigt allvar, kamrater. Nu lever vi ett land som har smittats av högervindarna från Europa, som har fört in ett extremt högerparti med rasistiska värderingar i Sveriges riksdag. Och det gör att nu hårdnar kampen. För ingen tar kampen mot rasisterna mer än vi. Men det är också så att den politiska höger som inte bygger på främlingsfientlighet och rasism också har stärkt sina positioner. Det gör också att vi får börja tänka på strategier för framtiden. För vi vill inte bli ett land där välfärden blir en plånboksfråga, där privatiseringarna fortsätter okontrollerat, där utförsäljningarna accelererar. Vi måste nu bygga utomparlamentariska rörelser för att hindra en sådan utveckling. Det är vår främsta uppgift. Det är det vi ska fixa nu. Och vi gör det inte ensamma. Vi har, även om vi inte har en majoritet av väljarna bakom oss, många, många allierade. Och de är blivit fler den här valrörelsen. Det är människor som arbetar ute på arbetsplatserna mot arbetsgivare som säger upp dem för att hyra in bemanningsföretag i stället. Det är människor som känner in på bara kroppen hur deras kön spelar en roll i underordningen i samhället. Hur deras sexualitet spelar en roll i underordningen i samhället. Hur deras etnicitet spelar en roll i underordning i samhället. De människorna är våra vänner och med dem ska vi bygga opposition.

Så vad gör vi nu då? En sak kan jag lova er, inte en vänsterpartist här inne eller ute i landet ger upp. Vi ger aldrig upp kampen för socialism, rättvisa, för antirasism, för antisexism. Vi fortsätter. Men det betyder, det betyder också att vi tar på oss ett stort ansvar. Det ansvaret är vi inte ensamma om. Varken utanför eller i parlamentet. Det ansvaret ska vi tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet ta som rödgrönt samarbete. Vi ska nämligen se till att etablera ett samarbete som opponerar mot högerpolitiken och som skapar en antirasistisk rörelse som förhindrar Sverigedemokraterna att få något som helst inflytande över svensk politik.

Borta var den leende Ohlyn vi sett under valkampanjen, borta var den resonerande "demokraten", nu handlade allt om KAMP. Att svenska folket röstat fel måste ordnas till, tydligen genom att "bygga utomparlamentariska rörelser". Men Ohly har ju redan såna. Vi har under många år sett Ohlys "kamrater" i AFA, Syndikalisterna och andra vänstergrupper som i och med Ohlys tal nu fått sin verksamhet välsignad och legitimerad. Bara dagar innan detta hade Ohly tagit avstånd från en del utomparlamentariska aktioner - men längre än så var visst inte minnet. Särskilt som man mist sin chans att få bli minister.

Jag tycker det är konstigt att han inte tvingats försvara sitt hyllande av den utomparlamentariska "kampen mot rasismen" när alla vet hur de autonoma grupperna kan fara fram när de ges en chans. Tänk hur det hade låtit i media om Åkesson efter att ha missat riksdagsspärren hållit ett liknande tal och sagt att "nu ska vi stärka den utomparlamentariska kampen mot invandringen". Kvällstidningarna och pk-Sverige hade fått en hjärnblödning. Men antidemokraten Lars Ohly får säga vad han vill.

Nu vet vi även att SDs web hackats och att 5700 namn på människor som kontaktat SD fått sina namn publicerade. Om det bara handlar om att offentliggöra en lista med folk som anmält intresse för eller att visa vilka som är medlemmar i en "mobbad" organisation är det ett klart antidemokratiskt syfte. Hade hacket avslöjat att Åkesson mfl hade fuskat med partibidrag, skrivit anonyma hotbrev etc hade man kunnat se hacket som ett där ändamålet helgar medlen - i stil med Climategate. Men att bara publicera (eventuella) sympatisörer visar prov på ett närmast bizzart dåligt omdöme och en total respektlöshet för demokratin.

Man måste nu ställa sig frågan vad som händer i förlängningen om/när idioterna i AFA mfl organisationer på grund av denna lista hotar, skadar eller stör någon som står på listan. DÅ blir konsekvenserna av hacket riktigt olustiga.

Allvarligt alltså.....det snackas om att kampen mot rasismen hårdnar. Tja, strategin verkar vara att inleda en kamp mot demokratin.

PS. Göran Skytte recenserade Ohly väldigt väl för ett år sedan - i SvD.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7821467.ab
http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/mps-valjare-stanger-dorren-for-reinfeldt_5371615.svd
http://www.dn.se/nyheter/sverige/sverigedemokrater-hangs-ut-pa-internet-1.1174296
http://blogg.svd.se/ledarbloggen?id=20656
http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/sverigedemokraterna/article7819275.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/kerstinweigl/article7821479.ab
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.451479-sd-register-utlagt-pa-natet
http://www.dn.se/ledare/huvudledare/landet-maste-styras-1.1174292
http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/aftonbladet-forvaxlade-sd-och-kd_5371747.svd
http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2145445/m-vill-stoppa-sd-i-utskotten
http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/sd-far-mer-an-110-miljoner-i-partistod_5363845.svd
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/sista-rakningen-avgor-valrysaren-1.1174622
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-kan-portas-fran-utskotten_5374631.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/isolering-passar-sds-offerroll_5374633.svd
http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/alhem-ser-risk-i-fler-sd-namndeman_5375185.svd
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/sa-ska-reinfeldt-fortsatta-regera-1.1174850
http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/socialdemokraterna/article7828890.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/wolfganghansson/article7829649.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7827648.ab
http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2146493/morgan-johansson-bekymmer-att-vi-forlorat-lo-grupper
http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2146199/socialdemokraterna-i-extra-krismote-i-dag
http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/har-ar-dramats-huvudpersoner_5377619.svd
http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/just-nu-aktuell-mandatfordelning_5376563.svd
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sds-asiktsuppfattning-kan-ge-anledning-till-oro_5377065.svd
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/nagra-fa-roster-kan-vanda-valet-1.1174836
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/talmannen-tror-att-sd-bjuds-in-1.1174951
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/alliansens-sex-regeringsalternativ-1.1174853
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/sa-ska-reinfeldt-fortsatta-regera-1.1174850
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=227031
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=226868
http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=226903
http://aftonbladet.se/vigillarolika/article7825464.ab
http://aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7827648.ab9 kommentarer:

Camilla sa...

Mycket bra skrivet!

Jag tror att det är mycket av det du skriver som folk i allmänhet inte reflekterar över, alltså dess innebörd och ev följdeffekt. Som det statsministern sa, jag gillade verkligen din kontring :)

Blogo sa...

Tack Camilla, jag har gillat Reinfelt tidigare. Men nu måste man ju allvarligt fundera.

Anonym sa...

Reinfelt är ingen statsman,han är psykopat som hämtad från en dålig Tarantino film,fiskögonen och hans rostfria ansikstuttryck vittnar om detta.

Kanske han får en passande roll i Terminator nr 7
i framtiden. Vem vet ?

Anonym sa...

Bra skrivit!!!!!
Men det handlar inte om hat och rasism, det handlar om att Sverige MÅSTE se över kostnaderna för den stora invandring vi har till Sverige idag. Jag förstår inte varför det enbart kommer killar som ensamkommande sk barn. Vissa av dessa "barn" är väldigt vuxna.
Var är alla flickor som kan tänkas behöva hjälp?

Jag är självklart för att hjälpa människor på flykt från krig och naturkatastrofer, men att komma från ett fattigt land till Sverige är säkert att komma från helvetet till himmelriket.
Det finns för lite krav att dessa personer SKA lära sig svenska/engelska SKA jobba och göra rätt för sig.
Det är säkert inget fel på de människor som kommer hit, men upptäcker de då att de behöver inte göra någonting för att få mat på bordet, så är det väl kanske ett lätt val. Det är alltså inte deras fel utan VÅRT

Vi talar alldeles för mycket om rasim, det har blivit ett ord som alla tar till så fort man yttrar sig i liknande frågor, märkligt egentligen.

Vi måste väl ställa samma krav på invandrande människor som på svenska, är man svensk och blir sjuk eller råkar ut för olycka som innebär att jag inte kan fortsätta med mitt arbete, måste jag efter antalet dagar söka nytt jobb eller bli utförsäkrad!

Vill nog påstå att många svenskar idag och då talar jag även om de invandrare som är svenska medborgare, anser att lite skevt när en person som kommer till Sverige som icke flykting får mer fördelar än oss andra, och det handlar inte om rasism, detta ord som är så utslitet, utan mer om rättvisa.

Lars Ohly betedde sig som en stor mobbare och rasist när han vägrade sätta sig i sminket med Jimmy Åkesson på valnatten. Till min stora förvåning var det ingen som kommenterade detta.

Snacka om dubbelmoral!!! Hade blivit sååå glad om Ohly skulle tänka sig att emigrera till ett för honom mer passande land,kanske Nordkorea ;)

Anonym sa...

Väl skrivet och väl beskrivet.

Analysförmåga är något Sverige borde satsa på för sina medborgare, men så länge makten vinner på att folk är okritiska och tar till sig maktens språk så är analytiskt tänkande människor ett hot mot makten.

Människor som tänker själva och som själva undersöker verkligheten ska förföljas med våld.

Vad göra åt detta? Skaffa vapen själv, kanske.

Jo'El sa...

"- Jag vill gärna påpeka att de som lever på att driva upp ett vi- och dom-tänkande och ett i grunden hatfullt sätt att se på relationer mellan människor inte ska bli förvånade om sådant händer."

Oh
My
FUCKING
GOD!

Har han verkligen sagt det där?

Jag kan inte inte ens tro på det..


Eller ja .. Som Atlantislegenden säger.. "I den yttersta tiden kommer alla sanningar att vara blottade och INGEN kommer kunna hysa åsikter och värderingar i hemlighet. ALLT kommer fram i ljuset".

även om alliansen tidigt bekände färg för mig och mina medarbetare (vi jobbar med kontroversiell moral och fick därför utstå horribelt olagliga övergrepp från allsköns myndigheter 2008-2010 och fick svart på vitt på att rättsstaten bara är en pappersprodukt) så är jag något chockad över uttalandet.

Jag är dock glad att ni "vanliga människor" får chansen att se dem bekänna färg nu i alla fall. Jag var lite rädd för att det skulle hinna bli en Hitler 2.0 innan svenskarna lär sig att en kostym med bra retorikträning inte nödvändigtvis representerar en förpacknings sanna innehåll.

Reinfeldt, keep up the good work. Som du håller på så behöver vi ingen hjälp med att döda svenskarna förtroende för partisystemen. Det gör jobbet med att riva och därefter bygga om sverige till ett fungerande och sant folkstyre 2014 till en fröjd.

Anonym sa...

Ohly visade verkligen sitt rätta ansikte under valkvällen. Man såg riktigt hatet lysa i hans ögon. Och hans kommunistiska kamptal om "utomparlamentarisk" kamp påminner om tider från förr.

Det är sant att inga kämpar så hårt mot avvikande åsikter som kommunisterna och deras stormtrupper i AFA och andra kommunistorganisationer med sina "utomparlamentariska" hat-aktioner.

Herr Eriksson sa...

Det blir aningen tjatigt - men jag sällar mig till hyllningskören! Du har gjort en mycket insiktsfull analys av ett dramatiskt skeende i svensk politisk historia - jag kunde inte ha formulerat det bättre själv! För att visa min uppskattning lyfter på min imaginära hatt!

Blogo sa...

Tack "kamrater", det är alltid trevligt att få lite beröm. Men det är tråkigt att den här bloggposten överhuvudtaget behövde skrivas.

Alla måste ju inte gilla SD, men alla borde respektera de 350.000 väljare som står bakom dem. Och särskilt statsministern borde visa väljare och politiker respekt.

Hur hade tongångarna från M låtit om någon hackat fram deras lista över hemliga bidragsgivare, och publicerat densamma?