söndag 22 augusti 2010

Hyckleriet i (S) luktar illa

Uppdatering onsdag 1 september 2010

Efter alla skriverier om de två sexköpande politikerna från Östergötland fick väl (S) i Stockholm tänka till lite om deras egna Abdo Goriya. Nu har man tänkt färdigt. I DN säger Tomas Rudin, sekreterare i Stockholms arbetarekommun.

- Han är misstänkt för ett mycket allvarligt brott men det är först sedan en dom fallit som vi kan ta ställning. Det är väldigt viktigt i ett rättssamhälle att man ser det på det sättet, annars är vi alla rättslösa,

Mot misstankar om sexköp har man "nolltolerans", men när det gäller hedersinspirerat människorov då ska rättssamhällesprinciperna gälla. Fy vilken dubbelmoral.

Ursprungligt inlägg:

Det är skillnad på folk och folk, hör man ofta sägas. Nuförtiden är det oftast invandrare, och då främst muslimer, som anser sig vara diskriminerade. Men i nolltoleransens parti – Socialdemokraterna – är det som vanligt helt upp-och-nervända världen.

De två socialdemokratiska Östergötlandspolitiker som ertappats som sexköpare, av vilka en erkänt och den andre nekar, har ju fått smaka på det interna drevet.

– Det är nolltolerans i socialdemokratin mot att utnyttja kvinnor och nolltolerans mot att bryta mot sexköpslagen. Då har man förbrukat sitt förtroende som förtroendevald i socialdemokratin, sa Mona Sahlin till DN på fredagen i samband med en valupptakt för partiet i Stockholm.

- Ägnar man sig åt sexköp åker man ut med huvudet före. Då kan man inte vara förtroendevald för Socialdemokraterna. Det är inte förenligt med våra värderingar. Punkt, säger Ibrahim Baylan till Expressen.

De flesta minns Stockholms-sossen Abdo Goriya som i maj 2010 greps misstänkt för stämpling till människorov. Han misstänks för att ha planerat att kidnappa dottern till en bekant – en syrisk toppdiplomat. Tydligen var diplomaten bekymrad över att hans vuxna dotter hade inlett ett förhållande med en ung man mot sin pappas vilja. Han ska ha berättat detta för Abdo Goriya, och tillsammans började de planera att flickan skulle kidnappas och föras vidare till ett annat land.

- För jävligt att man inte kan uppfostra sina barn som man vill, ska S-politikern ha sagt i telefon till den utvisade diplomaten, enligt TV4 Nyheterna.

Sympatisk inställning till svensk lag......och andra sossevärderingar!

I svensk rätt är sexköp ett mycket litet brott. Straffet är böter eller fängelse i högst sex månader och det har aldrig utdömts något annat än böter. Det är jämförbart med snatteri. Människorov är däremot ett brott av en helt annan kaliber. Det ger som lägst fyra års fängelse och som högst livstid. Påföljden för stämplingsbrott hamnar vanligtvis lägre, men kan ge lika långt straff som huvudbrottet.

Ur moralisk synvinkel är det förstås värre att köpa sex än att snatta, även om lagen inte anser det. Men när det gäller sexköp kommer det moraliska klandret in: Det handlar ju om sex. Och när det gäller Abdo Goriya verkar även en annan faktor spela in - omvänd rasism. En nysvensk måste man vara snäll mot och "förstå" att dom tänker annorlunda.

När Goriya häktats sa Mona Sahlin:

- Blir han friad så är han oskyldig. Det är rättssystemet vi har. Befinns han oskyldig så hänger det på om han har förtroende i partiet och inget annat. Ingen ska kastas ut ohörd. Är man befunnen oskyldig så är man också det, säger Sahlin i Expressen.

Merit Wager sammanfattar läget på ett ganska konkret sätt:

- Svensksvenskarna ska ”ut med huvudet före” från sina lägre positioner medan nysvensken Goriya ska in ”med huvudet före” i kommunfullmäktige med inflytande över för stockholmarna viktiga verksamheter.

Socialdemokraternas partisekreterare i Stockholm heter Tomas Rudin. Han berättade en del om Stockholmssossarnas syn på Goriya

- Abdo Goriya är väldigt klok och omdömesgill. Han har samtidigt väldigt stora nätverk, inte minst till människor med utländsk bakgrund.

Nån som kikat lite mer på Abdo Goriya är Anders Sundelin som skrev en del belysande saker i Fokus som rör Goriyas politiska karriär:

Vilka värdefulla egenskaper han besatt är det så här femton år senare svårt att begripa.....Mats Hulth, vid denna tid finansborgarråd (s) i Stockholm, beskriver en annan person. Från hans utkikspunkt är Abdo Goriya »en fantastiskt fin kille« och förklarar när han ombeds att precisera sig:

– Han hade oerhört många nätverk bland invandrargrupperna. Han var mycket lojal mot partiet. Han är en skicklig kommunpolitiker.

När jag läser Sundelins artikel är det en association jag får i huvudet – en myglare. Men - en myglare med ett stort kontaktnät.

Förutom att skillnaden i hanteringen av Östgötasossarnas påstådda sexköp och Goriyas påstådda stämpling till människorov kan bero på moraliska och rasistiska dimensioner, kan det också vara så att Goriya har alldeles för många potentiella röster i sina nätverk. Petar man Goriya kommer hans vänner att bli sura, och S i Stockholm tappar hundratals röster. Ja kanske tusentals, bland invandrare i nordvästra förorterna.

Med det i vågskålen är det förstås lätt att helt plötsligt välja bort de principer som gäller i ett rättssamhälle.

Allvarligt alltså..... hyckleriet i S luktar illa. Väldigt illa.


DN ,Inga kommentarer: