tisdag 6 oktober 2009

Mikael Wendts dubbeltänk

Folkpartisten och Fyra-bugg-och-en Coca-cola-kompositören Mikael Wendt bloggade den 6 oktober 2009

Och skriver så här:

Bara Sverigedemokraterna har fel
Det alla vet och SD yrar om har nu bekräftats i en ny rapport. Alla är vinnare vid invandring...
Låt dig inte luras av någon som i brist på kunskap hittar på en egen "verklighet" som de sedan sprider för att komma åt makten i samhället....
Du VET bättre än SD och de som är tveksamma kan ju läsa rapporten i sin helhet - tydligare kan det inte vara. Alla är vinnare på invandringen...Tänk sen på vad han faktiskt skriver.......smaka på den här:

”Det alla vet och SD yrar om har nu bekräftats..”

Och den här:

” Låt dig inte luras av någon som i brist på kunskap hittar på en egen "verklighet" ….”

Och till slut den här:

”Alla är vinnare på invandringen”

Jag fick med ens minnen av George Orwells bok 1984 - om staten där ett begrepp kallat ”dubbeltänk” var sanktionerat. Dubbeltänk innebär att kunna hålla två motsägande trossatser i huvudet samtidigt och att dessutom acceptera båda som sanna, att kunna ljuga medvetet och ändå vara fullständigt övertygad om att man talar sanning.

Andra etablerade begrepp i 1984-samhället är:

”Krig är fred.”
”Frihet är slaveri.”
”Okunnighet är styrka.”


Mikael Wendt pratar om rapporten som recenserats i Aftonbladet (som jag skrivit om här) och uppges visa att invandring är lönsam i alla lägen och att då t ex SD har fel. Wendt får mothugg från en massa ”okunniga”. Men Wendt svarar inte på frågor utan kommer med folkpartifloskler och undanmanövrer. Wendt verkar inte ha läst rapporten - "den kommer från FN och är därmed sann". Och när man inte kan argumentera börjar undanmanövrerna. Och bäst undanmanöver är att börja prata om människosyn…..eller att kalla nån för rasist……eller antisemit. Då har man förlorat debatten helt. Okunnighet är styrka.

Se själva.
http://ping.bloggportalen.aftonbladet.se/BlogPortalPing/ping/67166/5576108

Inga kommentarer: