tisdag 26 maj 2009

Wanja får dålig information - igen

När Wanja fick problem med sin medverkan i AMFs styrelse berodde det på att hon fått dålig, felaktig eller lögnaktig information av någon person, eller var det några personer. Hur det egentligen står till med den saken lär väl visa sig.

Nu har Wanja problem igen. Hon har tvingats ta upp förmånsvärdet av att ha mannen boende i sitt hotellrum på LO hotellet Riva del Sole. Pinsamt! Men det är inte Wanjas fel att det blev så här.....till LO-medlemmarna skriver hon bl a:

"Vi i styrelsen för det italienska bolaget Riva del Sole har fått den felaktiga juridiska informationen att medföljandes logi inte skulle förmånsbeskattas i Sverige utan behandlas enligt italiensk skattelag. "

Då frågar man sig - vem är det som så grundligt lurat styrelsen? Och vad är det för andra juveler som sitter i styrelsen som inte heller visste att man deklarerar ALLT i Sverige?

Wanja förklarar:

- Man kan aldrig skylla på någon annan, utan jag har inte tagit reda på det. Men jag har försökt att ta reda på det, och fått vad jag trodde var korrekt information, eftersom mitt arvode beskattas i Italien enligt italiensk skattelagstiftning. Så vi har tagit reda på det via den chefsrevisor vi har i bolaget. Doktor Lotti heter han och han har då redovisat att det här inte är förmånspliktigt i Italien och då har vi uppfattat det som att det här inte är något som ska förmånsbeskattas.

Vänta nu.....Man ska inte skylla på någon annan.....Men han som gett styrelsen den felaktiga informationen heter Doktor Lotti....

Det handlar i och för sig inte om många kronor, så det är väl principen det handlar om. Men en kanske mer viktig fråga är: en person som antingen lyckas missförstå väldigt mycket information eller som inte verkar intresserad av att verkligen ta reda på förhållanden eller som omger sig med så usla medarbetare att hon blir lurad gång på gång - kan man verkligen ha en sån i ledningen?


http://www.expressen.se/Nyheter/avslojar/1.1582116/wanja-rattar-deklarationen
http://www.expressen.se/Nyheter/avslojar/1.1581737/sahlin-det-ar-inte-bra
http://www.expressen.se/kronikorer/ulfnilson/1.1581174/ulf-nilson-hon-har-gjort-sig-omojlig
http://www.expressen.se/Nyheter/avslojar/1.1580408/skattedirektoren-allt-maste-redovisas
http://www.expressen.se/Nyheter/1.1580108/tornman-om-wanja-lundby-wedin-packa-ihop-dina-pinaler
http://www.dn.se/ekonomi/lo-chefen-begar-sjalvrattelse-1.873270
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2956179.svd

Inga kommentarer: