lördag 8 november 2008

Syster Nalin misstror muslimska läkare

Nalin Pekgul har antingen skickats fram för att ta strid med Nyamko Sabuni, eftersom Sabuni som varande av afrikanskt ursprung är utom räckhåll för ”svenska” socialdemokrater när man diskuterar invandringsfrågor, eller så har hon inte riktigt tänkt på vad hon skriver i Svd.

Att länka problemet med mödomshinneplastik till Vårdval Stocholm tycker jag är inget annat än avancerad ”spin”. MEN, sen säger Pekgul:

Vårdval Stockholm har också öppnat möjligheten att starta etniska och religiösa vårdcentraler. Det här kommer att leda till att de unga invandrartjejernas möjlighet att få vård och hjälp utanför familjens kontroll kommer att försvinna.

Vad hon säger är: Läkare och sjuksköterskor som är muslimer och som öppnar praktik kommer i fall där mödomshinnan råkar var svårfunnen, att bums rapportera detta till flickans familje-överhuvud. Personalen kommer i såna lägen att strunta i sekretesslagstiftningen, de kommer att strunta i att de på ett ögonblick blir av med legitimation mm.

Men Nalin….allvarligt alltså…

Om det nu är så att Nalin Pekgul sitter inne med information (och Nalin är ju syrra) om att viss muslimsk sjukvårdspersonal som vill öppna etnisk eller religiös vårdcentral är såna svikare av patienternas integritet borde hon starta en debatt om dessa svekfulla läkares/syrrors moral – så kan vi dra in deras legitimationer på en gång.

Sen är jag så trött på att politiker (och även andra) drar fram argumentet att man går ”främlingsfientliga krafter till mötes” när man är kritisk till kulturella fenomen som också är lagvidriga. Det är så jävla uselt. Det är samma argument som den som är kritisk mot Israels ockupation av Västbanken får när de yttrar något kritiskt – ”Du är anti-semit”. Eller när Obama ville ”spread the wealth” – ”Du är kommunist.” Det är ett gammalt trick: Brännmärk din motståndare. Men det funkar inte riktigt på Nyamko Sabuni.

Jag är personligen 2:a generationens invandrare. Trots det tycker jag att Sverige har tagit emot för många invandrare under för kort tid med alldeles för få genomtänkta program för att integrera dessa (dvs fixa bostäder, försörjning, utbildning mm åt) i samhället.

Jag är inte kritisk till främlingarna som individer om de är beredda att leva efter svensk lag, men jag är VÄLDIGT kritisk till invandringens proportioner och sist men inte minst – VÄLDIGT kritisk till innehavarna av de 349 platserna i riksdagen (inklusive Nalin Pekgul) som helt utan genomtänkt plan (och ingen politisk debatt) låtit en stad av Göteborgs storlek dimpa ner lite hur som helst under de senaste årtiondena.

Allvarligt alltså......

Inga kommentarer: