tisdag 6 december 2011

Omskär Folkpartiet

Jag läste att min favorit-folkpartist Erik Ullenhag vurmar för omskärelse.

-What's new, tänkte jag och kände mig lite mulitikulturell.

Jag har skrivit om Ullenhag förut, och inte heller då i särskilt positiva ordalag. Ullenhag verkar älska att lägga ut sig för allehanda udda kulturyttringar. Jag tror faktiskt att Ullenhag skulle motsätta sig lagstiftning mot tidelag om det visade sig att någon obskyr muslimsk sekt tyckte att det var "rätt". Så lågt tycker jag att Ullenhag har kommit. Man borde förstås angripa Ullenhags sakargument för omskärelse, men jag orkar inte för dom är så dåliga, och dessutom bemöts dom väldigt väl av andra i DN. Jag har själv skrivit om omskärelse tidigare, och dom argumenten håller fortfarande.

-Ingreppet är inte så omfattande, säger Ullenhag.

- OK då, säger jag. Ställ upp nu....! Boka tid på kirurgen, och knipsa av lite förhud.....eller är det så att Ullenhag inte tål att utsättas för den smärta mm som en liten pojke tvingas utstå.

Folkpartister är inget jag gillar. Tvärtom tycker jag att de flesta är lite udda på nåt vis - inget man kan lita på liksom. Behövs verkligen Folkpartiet? Är inte Folkpartiet lite grann som förhuden - att det kanske vore bättre att man tog bort det? Det är ju inget man verkar sakna, säger dom som tror sig veta.

Jag känner inga som säger att dom är folkpartister... och de som man hör talas om är inget att lita på. Har ni förresten hört talas om Christer Filipsson i Norberg? Jag vet inte om han är emot omskärelse, men han verkar vara emot det höga skattetrycket i alla fall. Han fick pris 2009 av den lokala partiorganisationen för att han "....står på ordets barrikad, för samhällets, den enskilda medborgarens och företagarnas möjligheter att genom ett annat vägval omforma samhället."

Sen visar det sig att Filipsson just det året verkar ha snuvat skattebetalarna på lite drygt 1.500.000 kr. Man har liksom tagit lite privata kostnader "på firman". Man har tagit huset på Barbados på firman, liksom en liten Corvette, ett jaktarrende på ett par tusen hektar, konserter, mat, bilhyra, inköp av dykardräkter med mera. Snyggt jobbat herr Folkpartist.

Folkpartister hävdar att dom "tror på människors förnuft och samvete". Man undrar vart Ullenhags förnuft tog vägen när han tycker att man kan förorda pittsmide på småpojkar med hänvisning till gamla vanföreställningar om gudar.

Jag läste för en tid sen om en intressant iakttagelse: Vad har de mest aggressiva eller våldsbejakande länderna/kulturerna i världen (dvs USA, Israel och den muslimska världen) gemensamt?

- Monoteism och omskärelse

Och vart Filipssons samvete tog vägen är helt obegripligt. Han har visst tjänat storkovan på socialtjänstens uppdrag till hans verksamhet - "Ett givet val om du vill bli nöjd", som man beskriver det hela. Undrar förresten vem som blev mest nöjd - de omhändertagna barnen eller Filipsson?

Men helt nöjd var man tydligen inte. Socialtjänstens uppdrag till hans hem för missanpassade ungar skulle inte bara se till att han och lilla hustrun fick lön, de skulle också se till att han kunde åka Corvette till jaktarrendet och sen slanta upp för semestern på Barbados. FPs tanke att "nya möjligheter ges till dem som annars skulle ha få livschanser" får där en väldigt kreativ uttolkning.

Så hur hänger allt detta ihop? Tja...jag tror att folkpartister har en del tankar som dom väldigt gärna pratar om. Men det blir mest prat. Och tänket är väl inte så genomarbetat heller. Och när man är ett litet struntparti mätt i procent, så lockar man inte till sig de vassaste knivarna i lådan. Vem skulle anställa Ullenhag? Och vem skulle anlita fifflande Filipsson? Det finns väl bara ett område dom gör sig gällande i - bullshittandets territorium.

Allvarligt alltså......skär av den del av politiken som inte lägre behövs - Folkpartiet.


Mer att läsa i bl a SvD,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Utmärkt inlägg!

För rättvisans skull vill jag berätta att fp troligen inte är så samstämt i frågan.

Hittade Folkpartiet i Sollentuna vilka tydligen länge har varit emot omskärelse av pojkar.

Soccer dad sa...

haha så träffande!
dessa folkpartister är dom mest ryggradslösa släkte!
Min lärare i humaniora var folkpartist å han hade inga konkreta åsikter om något alls!
han kunde fråga oss elever om våra värderingar men om vi fråga tebax så var han hal som en ål å stum.Han ville aldrig prata om sig själv men gärna om andras moral!